Kv. Åkaren – Varberg

Kvarteret Åkaren i Varberg byggdes redan år 1947. Nu har vi varit en del av att förädla Kv. Åkaren och bevarat den fina arkitekturen samtidigt som vi har uppdaterat insidan för att bli redo för framtiden. Det är nu retro och tidstypiskt, men med modern standard. De boende har idag tillgång till ett framtidsorienterat och hållbart boende. Det finns även tillgång till cykelverkstad, odlingslotter och grillplatser. 

Vi har gjort en total el- och rörinstallation i huset. Arbetet började med att vi blåste ut allt det gamla. M-Elinstallation har spårat in all el i lägenheterna i de gamla väggarna. I lägenheterna är allt infällt och i trapphus samt källare använder vi kabelstegar. Vi har installerat nyckelfri passage med kodlås på alla dörrar. Det är även möjligt att göra tidsbokningar av tvättstugor, växthus och gästlägenhet genom passagesystemet. Bredin har varit på plats och gjort allt inom rör såsom vatten- och värmeledning samt nya avlopp.

– Utmaningen med det här projektet har varit att få till den nyckelfria passagen med tanke på att det är ett gammalt hus utan förberedelse. Vi har fått anpassa oss efter det som finns och skapa ett toppmodernt hus i ett fint men mindre modernt skal, förklarar Per Eriksson, Projektansvarig på M-Elinstallation. 

Vi på AB Bredin och M-Elinstallation är väldigt nöjda med det färdiga resultatet. Det har varit ett bra samarbete med de andra entreprenörerna. De boende i lägenheterna har nu fullt med smarta lösningar för ett trivsamt hem.

 

BESTÄLLARE:  VARBERGS BOSTAD AB

ENTREPRENADFORM: U/E

TOTALENTREPRENÖR: BJELKENFORS BYGG AB

UNDERENTREPRENÖR: AB BREDIN & CO OCH M-ELINSTALLATION AB

BYGGSTART: AUGUSTI 2020

FÄRDIGT: OKTOBER 2021

Most Recent Projects
Kontakta oss

    Ditt namn

    Din epost

    Telefonnummer

    Meddelande