Lundens förskola – Bergsäter

Lundens förskola ligger på Bergsäter. Det är Borås första förskola med idrottsprofil med syfte att skapa goda vanor. Förskolan ska kunna ta emot 120 barn och ligger i nära anslutning till bostadsprojektet Lunden som ska bli till 124 bostäder som färdigställs i början av 2022. Under projektet har M-Elinstallation genomfört en total elinstallation. Det inkluderar all el-, inbrotts- och brandlarmsinstallation. Vi har även installerat solpaneler på taket och inom kort slutförs installationen av bergsbelysning. Innergården är nämligen belägen mot ett stort berg. Bredin har varit på plats och installerat värme- och vattensystem åt förskolan.

– Den största utmaningen har varit ändringar under projektets gång. Bland annat har vi fått bygga om hela värmesystemet från fjärrvärme till bergvärme. Även planeringen av solpaneler behövde ändras. Men genom att vara flexibla och ett ha ett bra samarbete har vi lyckats lösa utmaningarna, berättar Klas Mellberg, arbetsledare på M-Elinstallation.

Vi är väldigt nöjda med slutresultatet. Det blev fantastiskt fint och samarbetet har fungerat bra. Framför allt är det fördelaktigt för oss när vi har ansvaret för både rör och elinstallationer i samma projekt. Nu ser vi fram emot öppningen av förskolan som sker under oktober 2021.

BESTÄLLARE: CERNERA FASTIGHETER AB SOM HYR UT TILL BORÅS STAD.

ENTREPRENADFORM: TOTALENTREPRENAD

TOTALENTREPRENÖR: Serneke

UNDERENTREPRENÖR: AB BREDIN & CO OCH M-ELINSTALLATION AB

BYGGSTART: 2020

FÄRDIGT: SOMMAR 2021

Related Projects
Kontakta oss

    Ditt namn

    Din epost

    Telefonnummer

    Meddelande